onsdag 30 maj 2012

På äventyr i Palais de nations




Idag har ILC-konferensen startat med alla deltagarna, dvs, med just de som utmärker ILO,  att den är den enda trepartorganisationen i FN, där arbetstagare, arbetsgivare och regeringsrepresentanter är representerade. Vi fick finbesök av Costa Ricas president Laura Chinchilla Miranda.






Vi har också redan hunnit erfara att det inte är så lätt att komma in överallt, då vi enligt en vakt ej skulle få komma in på invigningen, besökare är ej välkomna någonstans, fick jag till svar. Medan vi senare fick jättebra platser högst upp... När vi senare på kvällen skulle återkomma till Palais de nations, var det inte längre så noga med säkerhetskontrollen. Vi behövde inte ens genomlysa våra väskor på vägen in!

Senare på kvällen tappade vi också bort ett par av våra gruppmedlemmar. Vi hade bestämt att närvara vid ett kommittémöte. En del av oss kom dit så tidigt, så det var inga vakter där, vi kom in utan problem, medan några kom lite senare och fick visa upp papper på vilka de var, medan de sista meddelade på FB: Vi är vilse, var är ni? Efter många om och men kom vi fram till att vi till slut var på samma möte, men ej kunde se varandra... Så kan det gå  till på FN:s möten! :-) Vi får se vad morgondagen för med sig, då är det bla. dags för guidad tur i FN-byggnaden. Det kanske hade varit bra att få lite tidigare?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar