torsdag 7 juni 2012

Att se möjligheter!

Denna vecka är sista veckan i Genève, och i morgon är sista arbetsdagen här. I helgen har vi vår enda helt lediga helg här och på måndag ska vi åka tillbaka till Rolle, där allt började. Där ska vi slutföra våra grupparbeten och skriva rapport måndag-tisdag. På onsdag-torsdag ska vi redovisa och lyssna på varandras redovisningar, då också de nordiska delegaterna är ditbjudna. Nästa fredag är det sedan hemfärd.

Idag var det dags för den obligatoriska fotografering som tydligen skett på samma ställe ända sedan Genèveskolan startade 1931.



Idag har jag träffat representanter från EI, Education International http://www.ei-ie.org/,  som berättade en del om sitt arbete, om länder som Georgia, Guatemala och Colombia. Man inser mer och mer hur bra man egentligen har det hemma... Mer om detta senare.

Avslutningsvis tänkte jag citera Kari Tapiola, som vi återigen fick äran till att lyssna på idag. Han sammanfattade hur ILO-konferensen gått hittills och kommenterade detta med att arbetsgivarna helt lämnat applikationskommitéen och det viktiga arbetet med att behandla de olika "fallen" genom att konstatera: 

Låt oss se framåt!

Och det är väl där nånstans man måste börja sitt arbete, vad det än gäller. Hur hopplöst det än verkar, dra lärdom av det upplevda och fortsätta med blicken framåt hela tiden.


Ingenting är omöjligt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar